• Utama
  • Berita
  • 2011
  • Majlis Meraikan Kenaikan Pangkat, Pertukaran dan Persaraan Kakitangan Pejabat Perhutanan Negeri Pahang

Latihan Modul Pengeluaran Pas Pemindah Sistem RFID

Belimbing, 22 Januari 2014 - Unit Pengurusan Hutan Jabatan Perhutanan Negeri Pahang (JPNP) telah berkerjasama dengan Bahagian Pengurusan Hutan Jabatan Perhutanan Semenanjung Malaysia (JPSM) menganjurkan Latihan Hands-On Modul Pengeluaran Pas Pemindah di Balai Pemeriksaan Hutan (BPH) Bagi Projek Mereplikasi Sistem Radio Frequency Identification (RFID) Di Negeri Pahang. Latihan yang diadakan di Pusat Latihan Pembangunan Hutan (PLPH) di Belimbing, Maran tersebut mensasarkan kakitangan dari Unit Pengurusan Hutan dan kakitangan yang bertugas di BPH serta Unit Teknologi Maklumat. Peserta dilatih menggunakan Sistem RFID tersebut untuk membuat pengeluaran Pas Pemindah dan penyediaan Laporan Abstrak. Latihan ini adalah lanjutan kepada Latihan Hands-On Modul Penandaan Pokok yang telah diadakan pada Jun 2013.

Barisan penceramah dari Bahagian Pengurusan Hutan JPSM telah diketuai oleh Encik Mohd Shahril Nizam bin Mat Ali, Penolong Pengarah Pengurusan Hutan Darat I. Seramai 40 orang peserta telah menghadiri latihan selama dua hari tersebut yang berakhir pada 23 Januari 2014. Pengetua PLPH, Encik Nazri bin Husin telah merasmikan Majlis Penyempurnaan Kursus pada jam 12.30 tengahari hari yang sama sekaligus menyampaikan sijil penyertaan kepada peserta dan penyampaian cenderahati kepada tenaga pengajar. Peserta bersurai jam 2.00 petang.

Cetak   Emel

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.