Majlis Penyampaian Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Tahun 2012 dan Penghargaan Kepada Persara 2013 Jabatan Perhutanan Negeri Pahang

Kuantan, 27 Disember 2013 – Jabatan Perhutanan Negeri Pahang telah mengadakan Majlis Penyampaian Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2012 dan Penghargaan Kepada Pesara 2013 Jabatan Perhutanan Negeri Pahang bertempat di Hotel M.S. Garden Kuantan. Majlis bermula dengan sesi pendaftaran jemputan jam 8.00 malam dan seterusnya ketibaan dif-dif jemputan. Ketua Pengarah Perhutanan Semenanjung Malaysia (KPPSM), YBhg. Dato' Prof. Dr. Haji Abd. Rahman bin Haji Abd. Rahim telah sudi memenuhi jemputan jabatan ke majlis ini dan seterusnya merasmikan majlis di penghujung ucapannya.

Pada majlis tersebut, seramai 107 orang telah menerima Sijil Anugerah Perkhidmatan Cemerlang Tahun 2012, 25 orang menerima Sijil Penghargaan Kepada Pesara 2013 dan 77 orang menerima Sijil Penghargaan 30 Tahun Perkhidmatan. Turut memeriahkan majlis ialah sesi penyampaian Sijil Anugerah Khas Pengarah Perhutanan Negeri Pahang yang diperoleh tiga unit/PTJ terpilih iaitu Pejabat Hutan Daerah (PHD) Temerloh, Unit Teknologi Maklumat dan Pejabat Pembangunan Hutan (Silvikultur Timur II). Manakala Sijil Penghargaan Khas Pengarah Perhutanan Negeri Pahang dianugerahkan kepada Encik Mohd Nasir bin Mohd, Penolong Pegawai Siasatan Kanan atas jasanya yang telah menerbitkan buku berjudul Dipterokarpa. JPNP juga turut tidak melupakan tanggungjawab menjaga kebajikan kakitangannya dengan menyampaikan sumbangan kepada 172 orang kakitangan yang terlibat dengan banjir pada awal Disember lalu yang melibatkan daerah Kuantan, Pekan, Rompin, Temerloh dan Jerantut. Majlis telah berkahir pada jam 11.00 malam setelah selesai sesi bergambar kenangan bersama KPPSM.

Print   Email

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.